Există o infecție care provoacă dureri de spate

Există o infecție care provoacă dureri de spatePersoanele cu dureri de spate care nu se însănătoșesc în timpul tratamentului pot avea un tip rar de infecție a coloanei vertebrale, sugerează recomandări recente.

Infecția, numită osteomielită vertebrală, poate duce la paralizie sau moarte dacă nu este diagnosticată și tratată corect.

De multe ori, condiția este trecut cu vederea, deoarece provoacă dureri de spate, o problemă comună, care este, de obicei, cauzată de un mușchi rupt sau un prejudiciu de spate, în conformitate cu liniile directoare, care apar în ediția din 30 iulie a revistei boli infecțioase clinice.

„durerea de spate este atât de comună (și, de obicei, nu este cauzată de o infecție) diagnosticul este adesea evidentă sau este întârziată”, a spus el într-un comunicat de presă de la societatea americană de boli infecțioase (boli infecțioase society of america), lider autor din orientări, dr. Elie berbari, phd, profesor asociat de educație în cadrul secției de boli infecțioase facultatea de medicină clinica mayo din rochester, minnesota.

„infecția cauzează durere severă care trezește adesea oamenii noaptea, și nu dispare cu dureri sau odihnă. Dacă acest lucru se întâmplă, medicul trebuie să înceapă să creadă că s-ar putea întâmpla altceva, mai ales dacă pacientul are febră”, a afirmat berbari.

Un simplu test de sânge poate alerta medicul că pacientul poate avea osteomielita vertebrala, și un rmn și biopsie poate confirma acest lucru. Tratamentul implică, de obicei, șase săptămâni de antibiotice intravenoase. Dar aproximativ jumătate din pacienți ar putea fi supuși unei intervenții chirurgicale pentru a elimina infecția, a afirmat berbari.

Diagnosticul și tratamentul infecțiilor fracturilor vertebrale la clinică

Empiem epidural sau subdural. Un empiema este o infecție localizată într-un spațiu cavitar. În acest caz, poate fi în spațiu epidural sau în spațiu subdural.

Diagnosticul și tratamentul infecțiilor fracturilor vertebrale la clinică

Osteomielită vertebrală sau spondilită infecțioasă. Un abces este o infecție organizată într-un țesut. Când afectează osul, adică vertebra, se numește osteomielită vertebrală sau spondilită infecțioasă.

Fără infecție, afectează numai discul intervertebral. Se numește discipis infecțioase. Dacă este mixtă (disc și vertebră), spondilodiscita infecțioasă va fi discutată.

Dacă infecția afectează membranele care căptușesc sistemul nervos, se va dezvolta meningită.

Nivelul toracic este cel mai frecvent afectat (50%), urmat de lombare (35%) și cervical (15%). Empiema și discita sau osteomielita coexistă adesea.

Vrei să știi mai multe despre departamentul de neurochirurgie?

Avem o mare experiență și ultimele progrese chirurgicale pentru tratamentul acestei boli.

victor rodrigo paradells specialist, departamentul de neurochirurgie

Diagnosticul precoce, și începerea tratamentului cu antibiotice cât mai curând posibil, crește șansa de vindecare și evită complicații majore.”

Apel pentru o programare

  • Cum este diagnosticat?
  • Cum este tratată?

Pentru a ști mai multe despre infecțiile vertebrale

Originea infecției poate fi iatrogenă (operații sau înțepături) sau hematogenic răspândit și uneori este chiar imposibil de a discerne originea agentului patogen (până la 50% în unele serii). Astăzi acestea devin mai puțin frecvente deoarece avansurile în asepsie chirurgicală și terapia cu antibiotice au redus semnificativ aceste infecții.

Pentru a ști mai multe despre infecțiile vertebrale

Staphylococco aureus este germenul cel mai frecvent văzut (>50%). Tuberculoza (pott) și infecțiile fungice, foarte rare la persoanele imunocompetente au fost suspectate la pacienții imunocompromiși sau la pacienții dependenți de medicamente parenterale (idu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *