Frumusețea și sănătatea merg mână în mână

Frumusețea și sănătatea merg mână în mânăFrumusețea și sănătatea merg mână în mână Căutarea de bine este o tendință care a prevalat în ultimii ani. Purtarea unui corp subțire este canonul frumuseții care este în vogue astăzi. Cu toate acestea, subțierea este o problemă de sănătate, așa cum este obezitatea; fiecare individ are o greutate ideală sau recomandat în funcție de corpul său fizic, și care se încadrează la extreme poate aduce consecințe negative.

Dorind să piardă în greutate rapid, folosind o dietă la modă, care nu include o dietă variată și echilibrată este o greșeală. Aceste regimuri sunt adesea foarte stricte, deoarece acestea minimizează aportul de carbohidrați sau limitează meniul la un grup mic de alimente. În consecință, puteți avea hipoglicemie, amețeli, dureri de cap și chiar leșin. În plus, este foarte frecvent atunci să fie protagoniști ai efectului de saritura, în cazul în care este recuperat în greutate pierdut și chiar mai mult, într-un timp scurt.

Idealul este de a pierde în greutate într-un mod sănătos, treptat în timp. Când se abordează această provocare, este esențial să păstrăm sănătatea și să adoptăm un plan alimentar care să se potrivească gusturilor și preferințelor noastre. Amintiți-vă că nu există rețete miraculoase, dar fiecare proces educațional are nevoie de timp și voință pentru a face acest lucru. Prin urmare, este recomandabil să consultați un specialist nutrițional pentru a dicta orientările care trebuie urmate în funcție de vârstă, sex și nivelul de activitate fizică.

Cheia este de a învăța cum să mănânce: să știe ce alimente, în ce cantități, și cât de des să le mănânce. Este, de asemenea, de bază pentru a încorpora alimente naturale, legume, fructe, legume, și cereale în dieta, și pentru a reduce alimente prelucrate, astfel încât să putem da gusturile noastre fără remușcări.

Frumusețea nu se limitează la aspectul fizic. Frumusețea exterioară începe cu bunăstarea interioară. De exemplu, părul frumos și ten moale depind de dieta, starea de spirit, Auto-concept, și calitatea vieții pe care o iei.

Sfaturi

Menține o dietă echilibrată și variată.

Face trei alimente principale bazate pe carne macră și legume, și două snacks-uri care variază între fructe, iaurt, cookie-uri cu conținut scăzut de grăsime, sau nuci, cum ar fi arahide, merey, nuci, și granola.

Sfaturi

Evitați sărind peste mese.

Bea suficientă apă pentru a rămâne hidratat.

Evitați utilizarea frecventă a preparatelor foarte dulci sau unsuroase.

Ai grijă de porția de portie.

Aport moderat de sare.

Sporturi de joc sau activitate fizică de cel puțin trei ori pe săptămână.

Înțelege că fiecare persoană are un corp diferit care răspunde la genetică.

Țineți cont de faptul că tiparele de frumusețe răspândite prin mass-media folosesc ca modele, sportivi și actori, care tind să se îndepărteze de populația comună.

Înțelegeți că este important să menținem o greutate adecvată și să ne prețuim pozitiv, astfel încât să nu cădem într-o viziune greșită a imaginii corpului nostru și să ne afectăm sănătatea.

Țineți minte că toate corpurile sunt diferite și că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem.

Ce este frumusețea?

Atât conceptul de frumusețe, cât și rolul său social s-au schimbat foarte mult de-a lungul istoriei occidentale, ceea ce face dificil de definit.

Ceea ce a fost inițial asociat cu simptome de sănătate, armonie și expresie a divinului în uman (de exemplu, în Egipt, a fost subliniat delimitează ochii și buzele pictura), mai târziu albul pielii a fost legat de puritate, iar pe de altă parte să trupească ispită, superficiale și păcătos, care s-au remarcat prin intense de roșu de buze și Ruj.

Ce este frumusețea?

Definiția frumuseții a variat enorm de-a lungul secolelor, precum și obiceiurile legate de utilizarea cosmeticelor pentru a înălța anumite trăsături, și deși astăzi există încă o mare varietate de interpretări, în funcție de zona lumii și de caracteristicile sale culturale, este oarecum imprudent să le asociezi automat cu obiceiuri banale sau superficiale.

Prea mult este rău, dar în măsura corectă, a face cu imaginea cuiva nu este neapărat vanitate, de fapt, percepția sănătoasă de sine este un factor cheie în bunăstarea personală.

Nu este ceva care poate fi măsurat în mod obiectiv, dar când respectul de sine este puternic, calitatea vieții crește, vrem să ieșim, să facem lucruri, să vedem oameni, ne simțim mai fericiți.

Pe scurt, bunăstarea generală depinde nu de faptul că ești frumoasă sau nu, ci de faptul că te simți bine în pielea ta.

Aceasta este importanța cosmeticelor, deoarece acestea sunt o resursă, un instrument pe care îl putem folosi pentru a ne simți mai încrezători. Putem folosi ca un exemplu programul oncoestética numit ” arata bine…Simt mai Bine”, care constă din ateliere practice în care acestea sunt acordate femeilor în tratamentul cancerului produse de îngrijire personală, de îngrijire a pielii și machiaj, și sunt învățați cum să le folosească pentru a le ajuta să facă față cu efecte vizibile de tratamentele lor, care nu numai că au tendința de a le face cad parul, dar, de asemenea, atragem sprancene, gene, culoarea pielii, și cu asta, încrederea în sine.

Acest program a avut un efect pozitiv asupra pacienților pe care l-a răspândit deja la aproximativ treizeci de țări și a susținut milioane de femei pentru a consolida și, uneori, – și recapete stima de sine, ajutându-le să arate mai bine, întărindu-le încrederea și, la rândul său recuperarea dorința de a ieși, de a interacționa cu lumea și de a trăi viața în mod normal.

Acest exemplu este un pic extrem, dar își dă seama cât de importantă poate fi percepția de sine, deși mulți dintre noi o pot lua de bună zi de zi. Respectul de sine este cheia echilibrului nostru psiho-emoțional, deoarece face parte din sănătatea noastră și trebuie să avem grijă de el. Mens sāna in corpore sānō.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *